Bellen
Route

Succesvolle samenwerking tussen Mattanna en Goud

Het Zuiderpark College

In samenwerking met Tanja van Sijp van het bedrijf Goud heeft het team van Mattanna recent een omvangrijke opdracht afgerond bij het Zuiderpark College. Deze opdracht ging verder dan alleen het gebruikelijke schoonmaakwerk; het omvatte ook een reeks aanvullende diensten zoals het verwijderen van stickers, het grondig reinigen van vloeren, het verplaatsen van meubilair, en zelfs het uitvoeren van lichte bouwkundige taken. Wij vertellen hier graag verder over deze uitgevoerde werkzaamheden, bespreken we de uitdagingen die we zijn tegengekomen, en laten we zien hoe onze samenwerking heeft bijgedragen aan het succes van dit project.

De entree: een frisse start

Een van de eerste taken die we op ons namen, was het schoonmaken van de entree van het Zuiderpark College. De entree is het visitekaartje van elk gebouw, en in dit geval had deze ruimte dringend behoefte aan een grondige schoonmaakbeurt. De hoeveelheid sigarettenpeuken, bladeren en stof die zich hier had opgehoopt, vormde niet alleen een onwelkome aanblik, maar ook een hygiënische uitdaging. Met behulp van onze krachtige elektrische bladblazer hebben we de gehele entree schoon geblazen. Hierbij hebben we niet alleen de zichtbare rommel verwijderd, maar ook het fijnstof en ander vuil dat zich in de loop van de tijd had opgehoopt. Het resultaat was een schone en representatieve entree, die nu weer voldoet aan de hoge standaard die de school nastreeft.

Demontage en verwijdering van balie en kast

Tijdens de werkzaamheden kwam de vraag om een balie en een kast te demonteren en te verwijderen. Dit was noodzakelijk om ruimte te maken voor een nieuwe inrichting die beter past bij de huidige behoeften van de school. Het demonteren van meubelstukken vereist vaak een zorgvuldige aanpak om beschadigingen aan muren, vloeren en het meubelstuk zelf te voorkomen.

We hebben de balie en de kast vakkundig gedemonteerd en verwijderd. Hierbij hielden we rekening met de veiligheid van onze medewerkers en de omgeving. Alle onderdelen zijn afgevoerd naar de daarvoor bestemde locaties, waarbij we ook zorg droegen voor een verantwoorde verwerking van de materialen.

Opnieuw opbouwen van een kasten op een andere plek

Naast het verwijderen van de balie en een kast, kregen we de opdracht om een andere kast te demonteren en deze op een nieuwe locatie binnen de school opnieuw op te bouwen. Dit vergde niet alleen precisie, maar ook technische kennis om ervoor te zorgen dat de kast na demontage weer stabiel en functioneel werd opgebouwd.

Onze vakmensen gingen zorgvuldig te werk, waarbij ze ervoor zorgden dat alle onderdelen correct werden hergebruikt en de kast op de nieuwe locatie weer perfect functioneert. Deze taak toonde aan dat ons team niet alleen uitblinkt in schoonmaakwerkzaamheden, maar ook in lichte bouwkundige klussen.

Verwijdering van vinyl vloertegels en installatie van nieuwe vloertegels

De opdracht omvatte ook het verwijderen van oude vinyl vloertegels en het installeren van nieuwe vloertegels. Dit was een essentiële taak om de school een frisse en moderne uitstraling te geven. Het verwijderen van de oude tegels werd zorgvuldig uitgevoerd. Vervolgens werden de nieuwe vloertegels nauwkeurig gelijmd en geplaatst, wat zorgde voor een strak en duurzaam resultaat.

Grondige reiniging van vloeren in entree, aula, lokalen en gangen

Een ander belangrijk onderdeel van onze opdracht was het grondig reinigen van de vloeren in diverse ruimtes binnen de school, waaronder de entree, de aula, de lokalen en de gangen. Deze ruimtes vormen het kloppend hart van de school en worden dagelijks intensief gebruikt door leerlingen, docenten en bezoekers. Hierdoor raken de vloeren snel vervuild en slijten ze sneller dan minder intensief gebruikte delen van het gebouw.

Onze aanpak bestond uit een dieptereiniging waarbij we niet alleen het oppervlak vuil verwijderden, maar ook het vuil dat zich in de loop van de tijd in de poriën van de vloer had opgehoopt. Voor deze taak gebruikten we professionele schoonmaakapparatuur en hoogwaardige reinigingsmiddelen die speciaal zijn ontwikkeld om hardnekkig vuil aan te pakken zonder de vloer te beschadigen. Na deze grondige reiniging zagen de vloeren er weer als nieuw uit, en was ook de hygiëne aanzienlijk verbeterd.

Verwijderen van looprichtings- en anderhalve meterstickers

In de afgelopen jaren zijn veel openbare gebouwen en scholen, waaronder het Zuiderpark College, voorzien van looprichtings- en anderhalve meterstickers als onderdeel van de coronamaatregelen. Nu deze maatregelen zijn afgeschaald, was het tijd om de stickers te verwijderen. Dit klinkt wellicht als een eenvoudige klus, maar het verwijderen van stickers die langdurig op vloeren en muren hebben gezeten, kan een tijdrovende en delicate taak zijn.

De stickers moesten voorzichtig worden verwijderd om te voorkomen dat de onderliggende oppervlakken beschadigd raakten. Daarbij gebruikten we speciale schoonmaakmiddelen en gereedschappen om eventuele lijmresten volledig te verwijderen. Het resultaat was een frisse en uniforme uitstraling van de ruimtes, zonder de herinnering aan de tijdelijke maatregelen. Hierna hebben wij ook de vloeren van de lokalen grondig gereinigd met de enkelschijf en waterstofzuiger.

Verplaatsen en verhuizen van meubilair

Ons team heeft in nauw overleg met Tanja de verhuizing gepland en uitgevoerd. We zorgden ervoor dat het meubilair op de juiste tijdelijke plaatsen werd neergezet, waarbij we zorgden voor een logische en praktische indeling van de ruimtes.

Conclusie: een veelzijdige en succesvolle samenwerking

De samenwerking tussen Mattanna en Goud bij het Zuiderpark College was een groot succes. Door onze krachten te bundelen, konden we een breed scala aan werkzaamheden uitvoeren, variërend van grondige schoonmaak en reiniging tot het verplaatsen van meubilair en het uitvoeren van lichte bouwkundige taken. Onze professionele en flexibele aanpak zorgde ervoor dat alle taken naar volle tevredenheid van de opdrachtgever werden afgerond.

We kijken met trots terug op dit project en zijn dankbaar voor het vertrouwen dat Zuiderpark College en Tanja van Sijp van Goud in ons hebben gesteld. Deze opdracht benadrukt onze veelzijdigheid en ons vermogen om in te spelen op de specifieke behoeften van onze klanten, ongeacht de omvang en complexiteit van de taak. We zien uit naar toekomstige samenwerkingen en blijven ons inzetten voor kwaliteit en service van het hoogste niveau.

Foto van Mattijs - directie Mattanna B.V.

Een advies gesprek inplannen ?

Direct bellen
meer nieuws

Andere berichten

Mobiele telefoon met Instagram pagina van Mattanna B.V.

Volg onze social media kanalen

U kunt ons vinden op Facebook, LinkedIn en Instagram. Lees hier de laatste updates over de dagelijkse werkzaamheden die wij uitvoeren.

Naar LinkedIn pagina

Offerte aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend advies?

Adres

Trawlerweg 22
3133KS Vlaardingen

Bedrijfsgegevens

E-mail
info@mattannabv.com

KVK-nummer
80375294

BTW-nummer
NL861652848B01​

Telefoon

010-795 42 59‍
Buiten kantooruren:
06-85 25 75 92

Bedankt voor uw bericht, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Oops! Something went wrong while submitting the form.