Bellen
Route

Duurzaamheid en circulariteit

De kern van onze schoonmaak diensten

Bij Mattanna geloven we in een toekomst waarin duurzaamheid en circulariteit de norm zijn in elke branche, inclusief de schoonmaaksector. Onze toewijding aan een schonere en groenere wereld vormt de kern van al onze schoonmaakdiensten. We zijn er trots op dat we niet alleen onze klanten een veilige en schone omgeving bieden, maar dit ook doen op een manier die het milieu zo min mogelijk belast. In dit artikel nemen we u mee in onze aanpak, waarin duurzaamheid, circulariteit, veiligheid en milieuvriendelijkheid centraal staan.

Wat is circulariteit?

Circulariteit is een cruciaal concept binnen onze schoonmaakdiensten. Het betekent dat we streven naar een gesloten kringloop, waarbij materialen en grondstoffen zo veel mogelijk worden hergebruikt en afval wordt geminimaliseerd. Dit principe passen we niet alleen toe in onze schoonmaakmethoden, maar ook in de keuze van de producten en apparatuur die we gebruiken. Onze ecologische schoonmaakmiddelen zijn bijvoorbeeld biologisch afbreekbaar en bevatten geen schadelijke chemicaliën, wat betekent dat ze veilig zijn voor zowel mens als milieu. Door te kiezen voor producten die terugkeren naar de natuur zonder deze te beschadigen, dragen we actief bij aan een circulaire economie.

Ecologische schoonmaakmiddelen

Een belangrijk onderdeel van onze duurzame aanpak is het gebruik van een ecologische en biologische schoonmaakmiddelenlijn. Deze producten zijn ontwikkeld met respect voor het milieu en zijn volledig biologisch afbreekbaar. Ze bevatten geen fosfaten, chloor, of andere schadelijke stoffen die vaak voorkomen in conventionele schoonmaakmiddelen. Dit betekent niet alleen dat onze producten veiliger zijn voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van uw werknemers, bewoners en onze eigen schoonmaakmedewerkers. Door te kiezen voor deze milieuvriendelijke alternatieven, dragen we bij aan de vermindering van water- en bodemvervuiling, en helpen we het ecosysteem in balans te houden.

Veiligheid: certificering en kwaliteit

Bij Mattanna staat veiligheid voorop. Onze medewerkers zijn volledig gecertificeerd en uitgerust om elke schoonmaaktaak met de hoogste veiligheidsnormen uit te voeren. Elke medewerker beschikt over een bouwpas en is VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers) en GPI (Generieke Poortinstructie) gecertificeerd. Deze certificeringen waarborgen dat onze medewerkers de juiste kennis en vaardigheden hebben om veilig te werken in bouwomgevingen, waarbij ze risico’s voor zichzelf en anderen minimaliseren.

Daarnaast zorgen we ervoor dat onze medewerkers continu worden bijgeschoold op het gebied van veiligheid en milieuvriendelijkheid. Dit stelt ons in staat om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken en best practices in de branche. Door te investeren in de opleiding en certificering van onze medewerkers, kunnen we garanderen dat al onze schoonmaakdiensten worden uitgevoerd met een maximale focus op veiligheid en duurzaamheid.

Innovatieve schoonmaakapparatuur

Om ons streven naar duurzaamheid en veiligheid verder te ondersteunen, maken we gebruik van geavanceerde schoonmaakapparatuur zoals de AIRBO bouwstofzuiger. Deze stofzuiger is speciaal ontworpen voor gebruik in bouwomgevingen en bij opleveringsschoonmaak, waar stof en vuil vaak een groot probleem zijn. Wat de AIRBO zo bijzonder maakt, is het gesloten stofsysteem met twee motoren. Dit systeem zorgt ervoor dat fijnstof, zoals slijp- en freesstof, niet in de lucht kan ronddwarrelen, wat de luchtkwaliteit aanzienlijk verbetert en de blootstelling aan schadelijke stoffen vermindert.

Daarnaast is de AIRBO uitgerust met HEPA-fijnstoffilters en H1-stofzuigerzakken, die zelfs de kleinste deeltjes effectief opvangen. Dit resulteert in een veel gezondere werkomgeving, zowel voor onze medewerkers als voor iedereen die zich in de buurt van het schoonmaakgebied bevindt. De continue zuigkracht van de AIRBO maakt het mogelijk om urenlang efficiënt door te werken zonder verlies van prestaties. Bovendien zijn de motoren van de AIRBO 50% stiller dan die van vergelijkbare machines, wat zorgt voor extra comfort voor zowel de gebruiker als de omgeving.

Betere arbeidsomstandigheden en werkklimaat

Bij Mattanna zijn we ons bewust van de impact die schoonmaakwerkzaamheden kunnen hebben op arbeidsomstandigheden en het werkklimaat. Daarom zetten we ons in voor het creëren van een zo gezond en comfortabel mogelijke werkomgeving, niet alleen voor onze eigen medewerkers, maar ook voor onze klanten en hun medewerkers. De combinatie van onze milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en geavanceerde apparatuur zoals de AIRBO bouwstofzuiger, draagt bij aan een significant verbeterde luchtkwaliteit en minder geluidsoverlast. Dit resulteert in een prettiger en gezonder werkklimaat, wat essentieel is voor de productiviteit en het welzijn van iedereen in de werkomgeving.

Onze toekomstvisie

Bij Mattanna zien we het als onze verantwoordelijkheid om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu en de maatschappij. Door te kiezen voor duurzame en circulaire schoonmaakoplossingen, en door veiligheid en gezondheid centraal te stellen in alles wat we doen, willen we de weg vrijmaken voor een toekomst waarin schoonmaakdiensten niet alleen effectief en betrouwbaar zijn, maar ook respectvol voor onze planeet en haar bewoners.

Onze inzet voor duurzaamheid en circulariteit is niet slechts een trend, maar een fundamenteel onderdeel van wie we zijn en waar we voor staan. We nodigen u uit om samen met ons de stap te zetten naar een schonere, veiligere en duurzamere toekomst. Laten we samen werken aan een wereld waarin iedereen kan genieten van een schone en gezonde omgeving, zonder de aarde te belasten.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen bij het realiseren van uw duurzaamheidsdoelen. Samen maken we het verschil!

Foto van Mattijs - directie Mattanna B.V.

Een advies gesprek inplannen ?

Direct bellen
meer nieuws

Andere berichten

Mobiele telefoon met Instagram pagina van Mattanna B.V.

Volg onze social media kanalen

U kunt ons vinden op Facebook, LinkedIn en Instagram. Lees hier de laatste updates over de dagelijkse werkzaamheden die wij uitvoeren.

Naar LinkedIn pagina

Offerte aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend advies?

Adres

Trawlerweg 22
3133KS Vlaardingen

Bedrijfsgegevens

E-mail
info@mattannabv.com

KVK-nummer
80375294

BTW-nummer
NL861652848B01​

Telefoon

010-795 42 59‍
Buiten kantooruren:
06-85 25 75 92

Bedankt voor uw bericht, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Oops! Something went wrong while submitting the form.